Potraga za nestalim muškarcem na Hvaru

Uvala Basina - mjesto nestanka J.B.Dolazak tragača s helikopterom HRZ.a na hvarski aerodrom

Traganje iz zraka je trajalo oko 60 minuta.

 

 

 

 

12. siječnja u 11 sati HGSS Stanica Split se uključila u potragu za nestalim  muškarcem na otoku Hvaru. J.B. (83 godine) iz svoje kuće u uvali Basina udaljio se još u petak ali je prijavu o nestanku policija primila tek jučer popodne. Tražiti su ga počeli još sinoć, uz pomoć policije, članovi DVD s otoka Hvara koji su danas zatražili pomoć HGSSa. HGSS-ova ekipa od 4 letača spašavatelja i  4 tragača s psima u 14 sati se s helikopterom HRZ-a prebacila na hvarski aerodrom. Tragalo se iz zraka i na zemlji sve do mraka ali nestala osoba nije pronađena. Potraga se nastavlja sutra ujutro.

13. siječnja traganje se nastavilo rano ujutro. Osim 17 tragača HGSS-a s 2 potražna psa, u traganju sudjeluju članovi DVD s otoka Hvara i policija ali kiša znatno ometa potragu. 

14. i 15. siječnja traganje traganje također nije dalo rezultata.

16. siječnja. Pokrenuta je mnogo opsežnija akcija traganja. Ekipi tragača iz Hvara i Splita pridružilo se 50 pripadnika HGSS-a iz Visa, Brača, Kaštela, Dugopolja, Solina i Sinja. Za pretragu se koriste dronovi te potražni psi. Na terenu je i specijalno zapovjedno vozilo HGSS-a odakle se planira i koordinira potraga te evidentiraju i analiziraju podatci o pretraženom području. Tijekom jutra korištene su bespilotne letjelice za snimanje terena no jaka bura onemogućila im je rad u kasnijem djelu dana. Spašavatelji u međuvremenu analiziraju prikupljene podatke i snimke napravljene dronovima.

Vrijeme danas nije bilo sklono tragačima, zahladilo je, i zapuhala je snažna bura. Kako ni danas nestala osoba nije pronađena potraga će se nastaviti i sutra.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26