Stijenska vježba HGSS stanice Split na Biokovu

Faks20151107 9Vjezba 001Vjezba 002

Po izrazito lijepom i sunčanom vremenu su pripadnici stanica Split i Makarska, odradili planiranu godišnju stijensku vježbu kojom utvrđuju svoju spremnost i poznavanje tehnika za spašavanje iz stijene.

Autor: Luka Mudronja, foto: Mladen Palinić

U subotu 07.11.2015. je održana stijenska vježba HGSS stanice Split na Biokovu u stijeni Vrisove glavice.Po izrazito lijepom i sunčanom vremenu su pripadnici stanica Split i Makarska, odradili planiranu godišnju stijensku vježbu kojom utvrđuju svoju spremnost i poznavanje tehnika za spašavanje iz stijene.

Vježbi je prisustvovalo 43 člana HGSS-a, a sama vježba se sastojala od dva tematska dijela. Prvi dio vježbe se odvijao u prijepodnevnim satima kada se modelom radionica (sidrišta, nosila, sistemi podizanja, sistemi spuštanja) ponovilo poznavanje tehnike na tlu. U poslijepodnevnim satima se pristupilo drugom dijelu vježbe. U pet penjačkih smjerova se pristupilo unesrećenima i to tehnikom pristupa od dna. Unesrećeni su medicinski zbrinuti te spušteni u različitim transportnim sredstvima, ovisno o utvrđenim ozljedama.

Vježba je dogovorena s Parkom prirode Biokovo koji su pozdravili odvijanje vježbe i uvježbavanje naših članova.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26