Dvije helikopterske intervencije akcije

18.7.2015. u 14.03 Centar 112 poslao je dojavu za pomoć muškoj osobi (50 godina) na otoku Velikom Kornatu u uvali Kravljačica. S obzirom na stanje osobe i izuzetno visoke temperature koje su vladale na terenu te mogućnost pogoršanja stanja osobe, donesena je odluka o hitnoj helikopterskoj intervenciji. Prilikom leta iznad otoka, spašavatelji su iz zraka locirali osobu te se spustili u njenoj neposrednoj blizini. Osoba je bila vidno iscrpljena i potpuno dehidrirana te je nakon zbrinjavanja u 15.43  helikopterom upućena prema KBC Split.

Međutim, tijekom leta u 15.50 upućen je poziv za helikopterskim medicinskim letom tzv. HEMS na otok Vis gdje su dežurni spašavatelji s liječnicom HGSS-a u 16.24 preuzeli stariju mušku osobu (69 godina) koja se zamalo utopila plivajući u moru.

Sve je završilo dobro u 16.42 kada se helikopter Hrvatskog Ratnog Zrakoplovstva Mi-8 MTV sa zbrinutim osobama, spustio na heliodrom Firule a pacijenti predani na daljnju medicinsku skrb.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26