AKCIJA SPAŠAVANJA OZLIJEĐENOG PLANINARA S MOSORA

U subotu 15.11.2014. u 14 sati na dežurni telefon HGSS stanice Split stigla je dojava o ozlijeđenom planinaru (ozljeda noge) na livadi ispod doma na Mosoru. Petero članova stanice Split žurno je otišlo u pomoć i u sumrak brdskom nosiljkom spustilo planinara u Sitno Gornje.

Klasična vikend akcija, očekivana s obzirom na lijepo vrijeme i veliki broj planinara na planinama u okolici Splita. Ono što treba istaknuti u cijeloj akciji jest da je planinaru u pomoć prvi pristupio drugi planinar, imobilizirao mu ozlijeđenu nogu, utoplio ga i pozvao HGSS. Školski primjer pravilnog postupanja. Nakon toga je još petero prisutnih planinara spašavateljima pomoglo pri spuštanju ozlijeđenog.

HGSS se ovom prilikom zahvaljuje svima koji su pomogli da se akcija spašavanja izvede što brže i sigurnije.

 

Nakon uspješne akcije spašavanja uslijedile su noćne zanimljivosti za spašavatelje. Pijani, neodgovorni pojedinac je u višenavrata pozivao dežurni telefon te zahtijevao pomoć. Svaka daljna komunikacija s pozivateljem je bila nemoguća jer bi nakon poziva za pomoć uslijedioili neugodan razgovor ili recitiranje poezije. O svemu je obaviješten centar 112, a neodgovorne pojedince se moli da ne uznemiravaju spašavatelje jer tako oduzimaju vrijeme i mogućnost onima kojima je pomoć HGSS-a stvarno potrebna.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26