HGSS i dalje spašava stanovništvo Slavonije i BiH

Unatoč bujicama koje na mjestima odnose sve pred sobom, timovi gorskih spašavatelja na terenu su na najugroženijim područjima i evakuiraju lokalno stanovništvo. HGSS Stanica Split je u Županji.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedjelja

13.30 sati

– Kod nas je katastrofa, danas evakuiramo preostale stanovnike Račinovaca i Rajevog Sela. Međutim dio stanovnika ne želi napustiti svoje domove. Na žalost, nasipi su namočeni i na više mjesta su poečli popuštati. – javljaju naši članovi s terena na širem području Županje koji se u nastojanju da spase ljudske živote neumorno bore s vodenom stihijom.

jutros

Stanje u susjednoj BiH na području Pruda gdje se već nekoliko dana nalaze četiri tima gorskih spašavatelja HGSS-a još uvijek je teško kao i u većini dijelova pogođenih nezapamćenim poplavama. Spašavatelji rade bez prestanka i danas će evakuirati preostalo stanovništvo iz Pruda. HGSS s terena javlja kako je u pomoć u susjedno selo stiže pomoć Interventne policije iz Varaždina.

Stanje na području Županje je i dalje izuzetno teško. Spašavatelji su noćas spašavali stanovništvo sa područja Račinovaca, a u jutarnjim satima kreću i prema Rajevu Selu i Gunji. Bujice koje na  području Slavonije odnose sve pred sobom, još uvijek ne daju predaha gorskim spašavateljima koji se na ovo područje upućeni iz svih kontinetalnih dijelova Hrvatske.

Više fotogtafija pogledajte na ovom linku: http://www.gss.hr/multimedija/poplave-u-hrvatskoj-i-bih-na-noge-digle-gorske-spasavatelje-svibanj-2014/galerija/#ad-image-4

 

 

 

 

 

Subota

22.10

U Prudu u susjednoj BiH nalaze se četiri tima gorskih spašavatelj iu HGSS stanica Novska, Zahgreb, Ogulin i Orebić. Spašavatelji su danas sudjelovali u evakuaciji stanovništva na tom području, a u samo dva spasili su 500 osoba.

18.30

Stanje na području Županje je kritično. Bujice su na nekoliko mjesta probile nasip. Spašavateljski timovi HGSS-a na terenu su i danas su evakuirali dva sela i to Račinovce i Rajevo Selo. Evakuacija traje i dalje, stoka je puštena, a spašavatelji nadljudskim naporima  čine sve što je u njihovoj moći da spase što se spasiti da,  javljaju sa terena da bujica nosi sve pred sobom te da je stanje vrlo teško.

U Prudu, u susjdenoj BiH, članovi HGSS-a koji spašavaju stanovništvo na tom području, javljaju kako su još pojedina sela još uvijek odjsečna od svijeta.

Stanje na području na kojem je intervenirala HGSS Požega i okolne stanice se smirilo i sašavatelji su povueni s terena.  Danas su spašavatelji iz milna koji se nalazi na  Orljavi evakuirali 90-godišnju staricu.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26