NESTALI ČEH PRONAĐEN – NAŽALOST MRTAV

S južne strane Svetoga Ilije ruše se strme 500 metara visoke stijene koje lako zavaraju neiskusne..Kapelica na vrhu Svetog Ilije-Nakon četiri dana vrlo teške i opsežne potrage, pripadnici HGSS-a uspjeli pronaći tijelo za koje se pretpostavlja da se radi nesretnom češkom turistu.

Tijelo je pronađeno visoko u planini, u podnožju jedne litice, na udaljenosti od oko kilometar i pol iznad sela Topići. Po svemu sudeći nesretni Čeh je skrenuo s puta i zalutao te vjerojatno pao. U potrazi za nestalim dnevno je bilo angažirano po 50-ak gorskih spašavatelja sa potražnim psima i svi ostali raspoloživi resursi. Bio je uključen i helikopter s posadom HRZ-a, koji je bio velika pomoć spašavateljima.

Uvjeti na terenu su, zbog velikih vrućina i teškog terena, bili izuzetno teški. Područje potrage bilo je izuzetno veliko, a radilo se o labirintu litica, kanjona i nepreglednog prostora što je otežavalo potragu. Na ovom je području i do sada bilo fatalnih nesreća, a uvijek se radilo o ljudima koji su se sami uputili u planinu. Nakon policijskog očevida HGSS-ovce još očekuje i težak transport tijela u dolinu.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26