VELIKA POTRAGA ZA NESTALIM ČEHOM NA BIOKOVU

Pogled  na Biokovo iz helikoptera rano ujutro 28.07..2013.Jutros se nastavila još opsežnija potraga na području Svetoga Ilije na Biokovu, ali nestalom Čehu ni traga. Potraga je počela još u petak nakon što je u popodnevnim satima dežurna ekipa pronašla i evakuirala jednog smrtno stradalog (takoder češkog) planinara ispod vrha Sutvid. Nestali Čeh, za kojim se trenutno traga, u petak 26.07.2013. u 11 sati upisao se u upisnu knjigu na vrhu Svetog Ilije a u popdnevnim satima se javio suprugi da će zanoćiti u planini. Od tada mu se gubi svaki trag. Kako pretraga iz zraka u petak nije dala rezultata tražiti se nastavilo i u subotu. U Subotu se u večernjim satima uputilo petero članova HGSS-a sa četiri potražna psa i termovizijkom kamerom koji su prenoćili na planinarskoj kući na Bukovcu kako bi u ranim jutarnjim satima pretražili jedno od „vrućih“ područja. Nesnosna vrućina spašavateljima otežava kretanje po planini.

 

Rano jutros helikopterom HRZ-a u tri naleta na greben Svetoga Ilije prebačeno je 47 članova HGSS-a koji detaljno pretražuju planinarske staze i putove ispod vršnog grebena. Uz tragače na terenu su i tri tehnička tima koj pretražuju strme stijene kuda je nesretni planinar mogao zalutati. Poučeni iskustvom s prijašnjih akcija traganja upravo južna stijena Biokova znade biti varka turistima koji pokušavaju skratiti put u podnožje.

U akciji trenutno sudjeluje 60 članova HGSS-a iz stanica Bjelovar, Dubrovnik, Makarska, Split, Šibenik te dežurna ekipa letača spašavatelja. 


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26