PRONAĐENA I SPAŠENA NESTALA AUSTRALKA

Spašavatelji vezuju unesrećenu Australku prije evakuacije s helikopteromDehidrirana i dezorjentirana Australka primjećena je iz helikopteraPripadnici Hrvatske gorske spašavanja Stanica Split i posada helikoptera HRZ pronašli su oko 12,30 sati 22-godišnju državljanku Australije, Carlu Veronicu Hulls. Nađena je živa na Imberu iznad Omiša. Nestala je u petak ujutro kada se uputila prema brdu Fortica. – Djevojka je pronađena na samome rubu litice, na iznimno nepristupačnome terenu Omiške Dinare na predjelu Struga, i prava je sreća što nije pala u 200 metara duboku provaliju. Do nje su se spustili naš letač spašavatelj i doktorica koji su je pregledali na licu mjesta, te potom prebacili na daljnji tretman. 

 

Ključnu ulogu odigrao je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz kojega je uočena nesretna djevojka koja je desetak minuta nakon toga bila spuštena na omiški Gradski stadion, te potom prebačena na medicinsku obradu u lokalni Dom zdravlja gdje je ustanovljeno kako, izuzev dehidracije i pretrpljenoga šoka, nema vidljivih povreda.  

Potraga je trajala čitavo popodne i večer petka, a pripadnici HGSS-a prekinuli su traganje zbog mraka te su nastavili akciju u subotu ujutro. Nakon objave njezine fotografije u medijima, policiji su se javili brojni očevici koji su je vidjeli kako trči od Fortice put centra grada.

 


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26