SPAŠENA ALPINISTICA IZ STIJENE KOD OMIŠA

Danas pune ruke posla za  spašavatelje  Stanice GSS Split

Okončana je potraga na području Trogira i spašavanje iz stijene iznad Omiša a nastavalja se potraga na području Podstrane .

U 16 sati uspješno je okončana akcija spašavanja alpinistice koja je penjući se u stijeni iznad Omiša zadobila ozljedu glave. Radi se o vrlo iskusnoj alpinistici (A.M.) iz Splita, koja je tijekom uspona kroz smjer “Bonbon” u 180 metara visokoj stijeni doživjela nesreću. Neko vrijeme je bila bez svijesti i ne sjeća se okonosti koje su prethodile nesreći, no radi se teškom udarcu čiji je uzrok najvjerojatnije kameni odron, koji je probio kacigu i uzrokovao i otvorene ozljede glave. Kaciga joj je vjerojatno spasila život. U akciji je angažirano 25 gorskih spašavatelja koji su je, nakon što je zbrinuta u stijeni, spustili u podnožje, te je dalje transportirali do bolnice.

Danas je i peti dan potrage na području Podstrane u kojoj također sudjeluje HGSS Split. Naime spašavatelji tragaju za nestalom 72-godišnjom ženom. U ovoj akciji je bio angažiran i helikopter HRZ-a.

Tijekom prijepodneva okončana je potraga za nestalom osobom na području Trogira, osoba je na žalost pronađena mrtva oko 10.30 sati.

 

 

 

 

 

 

 

 


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26