Uspješno okončana potraga na Svilaji

Uspješno je okončana trodnevna potraga na padinama Svilaje u okolici Zelova. Nestala ženska osoba pronađena je živa. U potrazi su uz gorske spašavatelje sudjelovali vatrogasci, policija, mještani i helikopter HRZ-a.

Nestala 49-godišnja mještanka Zelova pronađena je živa, iako pothlađena i iscrpljenja. Time je uspješno okončana potraga u kojoj je svakodnevno sudjelovalo 35 ljudi s 4 potražna psa po prohladnom i kišovitom vremenu na skoro 1000 metara nadmorske visine.

 

Potraga je započela još u utorak 27. studenoga u popodnevnim satima kada je angažirano 35 spašavatelja s dva potražna psa. Potraga je nastavljena i sljedeće dva dana da bi se uspješno okončala u četvrtak oko 15.00 kada je nestala pronađena skoro 2 km od mjesta gdje je zadnji put viđena. U potrazi su sudelovali pripadnici HGSS Stanica Split i Šibenik i Obavještajne točke Sinj s četiri potražna psa, te vatrogasci, policajci i mještani. Danas, u četvrtak, angažiran je i helikopter HRZ iz Zrakoplovne baze Divulje sa spašavateljima HGSS-a koji su nestalu ženu locirali iz zraka. Potragu je otežavala česta kiša s povemenim jakim pljuskovima.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26