Promocija knjige Tomaž Humar

U ponedjeljak 3.12.2012., u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu, održat će se tematska alpinistička večer posvećena slavnom slovenskom alpinistu Tomažu Humaru. Posebni gost programa bit će hrvatski himalajski veteran Stipe Božić, Tomažev prijatelj, snimatelj i pratitelj na brojnim ekspedicijama.

U okviru programa bit će prikazana dokumentarni filmovi Reticent Wall i Dhaulagiri Express. Filmove je snimio Stipe Božić, a prate nadaleko poznate Tomaževe solo poduhvate – uspon smjerom Reticent Wall u El Capitanu i u

spon južnom stijenom Dhaulagirjina. Iako su nagrađivani na brojnim međunarodnim festivalima, ovi filmovi sve do ove godine nisu javno prikazani u Hrvatskoj.

Nakon projekcije filmova bit će predstavljeno hrvatsko izdanje biografije Tomaža Humara kanadske autorice Bernadette McDonald koje ovih dana objavljuje izdavačka kuća Libricon.
Knjiga je prvi put izašla u Velikoj Britaniji 2008., iste godine dobila je prestižnu Kekoo Naoroji nagradu za najbolju knjigu s planinskom tematikom, a zatim je obavljena u SAD-u, Kanadi, Italiji, Sloveniji, Poljskoj i sada Hrvatskoj.

Početak programa je u 18 sati, cijena ulaznice je 25 kn, a sav prihod od programa ide u korist fonda Penjati se mora, inicijative za edukaciju alpinista u Hrvatskoj.

p.s. Svaka ulaznica sudjeluje u tomboli a ulaznice se mogu kupiti u Iglu Šport, Matošića 3, Split 🙂

 


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26