Potraga na Pelješcu

13. 07. 2012. Od jučer na Pelješcu traje potraga za 68-godišnjim slovenskim planinarom Miroslavom P. On se uputio na vrh Sveti Ilija iznad Orebića, ali se do večeri nije vratio.

Njegova supruga sinoć je nazvala policiju i HGSS. Cijelu su noć  članovi Stanice HGSS Orebić pretraživali planinske staze i plaže. Uključeni su i potražni psi te helikopter HRZ-a s dežurnim timom gorskih spašavatelja iz Splita. Iz zraka se pretraživalo područje od Nakovnja prema planinarskim kućama pod Svetim Ilijom ali Slovencu ni traga. 

 

Za večeras je predviđeno novo pretraživanje uz pomoć dodatnih potražnih timova HGSS-a.

Na Svetome Iliji do sada je bilo dosta nesreća izvan obilježenih staza. Neke su završile fatalno a nestale se tražilo danima, tjednima pa čak i godinama. Jedna od najiscrpljujućih bila je potraga za nestalim Australcem Johnom Andrewom Modistachom u ljeto 2005. godine, u kojoj je bilo angažirano na stotine gorskih spašavatelja.

 

 

 

 

 

 

 


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26