Nesreća basera

U ponedjeljak 28.svibna 2012. na Markezinoj gredi, iznad Klisa kod Splita, dogodila se nesreća u kojoj je prilikom skoka sa 120 metara visoke stijene stradao base jumper.

Riječ je o 35-godišnjem Zagrepčaninu, kome je pri skoku padobransko krilo udarilo u liticu, nakon čega je pao u podnožje stijene i  teško se ozlijedio. Zadobio je otvoreni prijelom potkoljenice, ozljedu prsišta i ruke. Na sreću je ostao pri svijesti i mobitelom pozvao pomoć HGSS-a.

Ovaj je skok  bio proba za najavljeni dobađaj Base jumping KliS B.A.S.E. koji se je trebao odvijatii  tijekom ovoga vikenda: Na tom je događaju trebalo sudjelovati više skakača iz  Europe. Base jumping je sve popularnija adrenalinska aktivnost u kojoj se skače sa stijena ili visokih građevina.

Dojava o nesreći je HGSS-u došla nešto prije 19 sati i na mjesto nesreće odmah je upućena ekipa HGSS-a i hitne pomoći. Vrlo brzo, već nakon 15 minuta, spašavatelji su se  uspjeli popeti do unesrećenog zajedno sa timom hitne pomoći iz Splita. Unesrećeni je imobiliziran i stabiliziran nakon čega je, u specijalnoj brdskoj nosiljci, transportiran do kola hitne pomoći  u podnožju. Akcija je završena u 20.30 sati. U spašavanu je sudjelovalo 30 pripadnika HGSS-a iz Splita te ekipa hitne pomoći također iz Splita.

Nakon ove nesreće  otkazano je najavljeno natjecanje.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26