otvoreno planinarsko sklonište “Edo Retelj” na Kamešnici

Blagdan Sveta Tri Kralja jučer je na planini Kamešnici obilježen otvaranjem novoizgrađenog planinarskog skloništa “Edvard – Edo Retalj”.

Pred gotovo 300 planinara iz cijele Dalmacije i susjedne Bosne i Hercegovine, sklonište je proglasio otvorenim poznati splitski alpinist i putopisac Stipe Božić. Svojim emotivnim govorom podsjetio je na put i djelo Ede Retelja, velikog alpinista, ali skromnog čovjeka, koji je prošle godine smrtno stradao u lavini prilikom zimskog uspona na 1856 metra visoki vrh Konj, najviši vrh Kamešnice, planine koju je Edo toliko volio.

Planinarska udruga “Dinaridi” i Stanica GSS iz Splita te prijatelji iz podkamešničkih sela izgradili su ovo sklonište i na taj način odali počast poginulom prijatelju Edi Retelju.

Sklonište se nalazi u Kurtegića docu na 1450 metara, omiljenoj planinarskoj destinaciji i mjestu druženja hrvatskih i bosansko-hercegovačkih planinara.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26